İlçe merkezinde ve çevre mahallelerde kurulan sınav merkezlerinde, farklı yaş gruplarından katılımcılar aynı heyecanı yaşadı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelen vatandaşlar, uzun süredir hazırlandıkları yarışmada Hazreti Muhammed’in hayatına dair bilgilerini ortaya koydu.
Yarışmaya katılanlar, sınavın kendileri için bir rekabetten çok öğrenme süreci olduğunu vurguladı. Katılımcılar, siyer okumanın günlük hayatlarına olumlu katkılar sağladığını ifade ederken, çocuklar ve gençler de bu tür organizasyonların devam etmesini istedi.
Hazro’da düzenlenen siyer yarışması, ilçede manevi duyarlılığı artıran ve Peygamber sevgisini canlı tutan bir etkinlik olarak hafızalara kazındı.




