Akşam saatlerinde ring seferlerinin tek araca düşürülmesi nedeniyle iş ve diğer günlük faaliyetlerinden dönen vatandaşların ulaşımda yoğunluk yaşadığı bildirildi.

Bölgeden gelen görüntülerde, ring otobüsünün yolcu kapasitesinin üzerinde yoğunluk nedeniyle adeta tıka basa dolduğu, duraklarda ise çok sayıda vatandaşın otobüse binmek için beklediği görülüyor.

Akşam saatlerinde yoğunluk artıyor

TOKİ sakinleri, özellikle akşam saatlerinde konutlara dönüşlerin arttığı zamanlarda tek ring aracının ihtiyacı karşılamadığını ifade ediyor. Otobüsün dolması nedeniyle bazı vatandaşların duraklarda kaldığı, bir sonraki seferi beklemek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Vatandaşlar, ulaşım yoğunluğunun özellikle mesai çıkış saatlerinde daha belirgin hale geldiğini belirterek ring sayısının artırılmasını istiyor.

Vatandaşlar ring sayısının artırılmasını istiyor

Oğlaklı TOKİ'nin ikinci etabında yaşayan vatandaşlar, bölgedeki nüfus yoğunluğu dikkate alınarak ring seferlerinin yeniden düzenlenmesini talep ediyor.

Vatandaşlar, akşam saatlerinde yaşanan ulaşım sorununun giderilmesi için ek sefer konulmasını veya ring araçlarının sayısının artırılmasını isterken, mevcut uygulamanın özellikle işten ve okuldan dönen vatandaşları mağdur ettiğini ifade ediyor.

Muhabir: Hamza Zeren