Çınar Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı veteriner ekipleri, belirlenen noktaları gezerek sokakta yaşayan kedi ve köpeklere kuduz aşısı yaptı. Ekiplerin sahada gerçekleştirdiği uygulamalar sırasında hayvanların sağlık durumları da gözden geçirildi ve ihtiyaç duyulanlara ek bakım sağlandı.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kuduz hastalığıyla mücadelenin ülke genelinde sürdüğü hatırlatıldı.
Açıklamada, Bakanlık tarafından yürütülen "Türkiye’de Köpeklerin Kuduza Karşı Oral Yolla Aşılanması Programı" kapsamında Çınar ilçesine 4 bin 500 adet oral kuduz aşısı gönderildiği ifade edildi.
Yetkililer, söz konusu aşıların veteriner hekimler ile veteriner sağlık tekniker ve teknisyenler tarafından planlanan takvim doğrultusunda kullanılmaya başlandığını belirtti. Özellikle kuduz açısından riskli kabul edilen bölgelerde çalışmaların yoğunlaştırıldığı, ekibin sahada aralıksız görev yaptığı bildirildi.




