Bel bölgesindeki şiddetli ağrılar nedeniyle yürümekte ve günlük işlerini yapmakta zorlanan Saniye Kal, 5 yıl boyunca farklı tedavi yöntemleri denedi.

Kal’ın bu süreçte 6 kez ameliyat olduğu, beline platin ve toplam 20 vida takıldığı, ayrıca birçok kez fizik tedavi ve algolojik tedavi gördüğü öğrenildi. Ancak tüm müdahalelere rağmen ağrıları geçmedi.

Gaziantep’te ilk kez uygulandı

Son olarak Gaziantep Şehir Hastanesi’ne başvuran Kal için doktorlar “ağrı pili” tedavisine karar verdi.

Abdullah Duman ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla hastanın sırt bölgesine elektrot, karın kısmına ise jeneratör yerleştirildi.

Yaklaşık yarım saat süren operasyonun ardından Kal’ın ağrılarında ciddi azalma olduğu belirtildi.

“Hastalarımıza umut olmaya devam edeceğiz”

Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Ahmet Uluşan, uygulanan yöntemin bölgede ilk kez gerçekleştirildiğini belirterek, benzer rahatsızlık yaşayan hastalara umut olmaya devam edeceklerini söyledi.

“Şimdi çok şükür iyiyim”

Yıllardır şiddetli ağrılar nedeniyle geceleri uyuyamadığını anlatan Saniye Kal ise, “Sürekli belim ve ayaklarım ağrıyordu. Günde birçok ilaç kullanıyordum. Şimdi çok şükür iyiyim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA