Çalışmaların tamamlanmasının ardından enerji yeniden kademeli olarak verilecek.

Merkez ilçelerde tesis çalışmaları yapılacak

Yenişehir ilçesinde Aziziye, Yolaltı, Güvercinlik, Güzelköy, Tanışık ve İlbaş bölgelerinde 08.00-18.00 saatleri arasında yüklenici firma tarafından yürütülecek tesis çalışmaları nedeniyle planlı elektrik kesintisi uygulanacak.

Kayapınar ilçesinde Mezopotamya ve Talaytepe mahallelerinde de 08.00-18.00 saatleri arasında yüklenici firma tesis çalışmaları nedeniyle elektrik verilemeyecek.

Bağlar ilçesinde 5 Nisan, Kaynartepe, Yunus Emre, Şeyh Şamil ve Mevlana Halit mahallelerinde 08.00-19.00 saatleri arasında yüklenici firma tesis çalışmaları kapsamında planlı kesinti gerçekleştirilecek.

Bismil ve Çermik'te bakım çalışmaları yapılacak

Bismil ilçesinde Aralık, Başören, Karapınar, Korukçu, Koğuk, Sarıköy, Tepe, Yenice, Derbent, Doruk, Tepecik, Aluç, Arıkgöl, Karacık ve Merdan bölgelerinde 08.00-16.00 saatleri arasında müteahhit çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak.

Çermik ilçesinde ise Armağantaşı, Bayat, Ceylan, Dikyol, Dilekpınar, Güneşan, Güzel, Karakaya, Konaklı, Pamuklu, Saltepe, Çukurelma, Şeyhandede ile Akçörten, Alabuğday, Arabük, Balıksırtı, Başarı, Bircemal, Kuşlukçayırı, Recep, Sarıbalta, Sarıca, Yoğun, Çalıtepe, Örenkuyu ve İncili mahallelerinde 07.00-18.00 saatleri arasında üçüncü seviye bakım ve OG hat bakım çalışmaları nedeniyle kesinti yapılacak.

Çınar, Çüngüş ve Dicle'de farklı çalışmalar yürütülecek

Çınar ilçesinde Köksalan, Yazçiçeği, Yukarıortaören, Demirölçek, Düzova ve Yaprakbaşı mahallelerinde 09.00-09.15 ile 12.00-12.15 saatleri arasında Etifosfat Trafo Merkezi'nde yapılacak fider aktarım çalışmaları nedeniyle kısa süreli elektrik kesintisi yaşanacak.

Çüngüş ilçesinde Geçitköy ve İbikkaya bölgelerinde 00.00-23.59 saatleri arasında yol çalışmaları sırasında güvenliğin sağlanması amacıyla elektrik kesintisi uygulanacak.

Dicle ilçesinde Baturköy, Bozoba, Durabeyli, Kocaalan, Meydan, Sergenli, Tepebaşı, Uğrak, Üzümlü, Bademli ve Dedeköy mahallelerinde 06.00-18.00 ile 09.00-18.00 saatleri arasında OG hat bakım, direk dikimi ve yıllık bakım çalışmaları nedeniyle enerji kesintisi yapılacak.

Eğil, Ergani ve Hani'de çalışmalar sürecek

Eğil ilçesinde Taşdam, Baysu ve Oyalı mahallelerinde 09.00-10.00, 11.30-12.30 ve 15.00-16.00 saatleri arasında sayaç okuma çalışmaları nedeniyle planlı kesinti uygulanacak.

Ergani ilçesinde Adnan Menderes ve Kıralan mahallelerinde 10.30-12.00, 13.30-15.00 ve 15.00-16.30 saatleri arasında mobil ekiplerin trafo bakım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi yapılacak.

Hani ilçesinde Kırım, Merkez, Serenköy, Uzunlar, Kaledibi, Abacılar, Akçayurt, Anıl, Belen, Dereli, Gürbüz, Kalaba, Kuyular, Okurköy, Sergen, Soylu, Süslü, Topçular, Veziri, Yayvan, Yukarıturalı, Zirve, Çardaklı, Çarşı ve Çukurköy başta olmak üzere çok sayıda mahallede 09.00-19.00 ile 10.00-17.00 saatleri arasında direk değişimi, OG hat sehimi alma, ağaç budama ve trafo merkezi bakım çalışmaları nedeniyle planlı kesinti uygulanacak.

Hazro, Kocaköy, Kulp ve Lice'de bakım ve aydınlatma çalışmaları yapılacak

Hazro ilçesinde Ağartı, Bayırdüzü ve Yazgı mahallelerinde Silvan F-9 hattında yapılacak direk dikimi kapsamında planlı bakım çalışmaları yürütülecek.

Kocaköy ilçesinde Arkbaşı, Hacı Reşit, Kaya ve Yenişehir mahallelerinde 09.00-17.00 ile 09.00-18.00 saatleri arasında aydınlatma çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak.

Kulp ilçesinde Başbuğ, Yayık, Akbulak, Akdoruk, Ağaçlı, Ağıllı, Barın, Bayır, Bağcılar, Demirli, Dolun, Düzce, Elmalı, Güleç, Güllük, Kamışlı, Karaağaç, Karpuzlu, Kaynak, Kurudere, Narlıca, Taşköprü, Temran, Uygur, Yeşilköy, Zeyrek, Çukurca, Özbek ve İslamköy mahallelerinde 09.00-16.00 ile 09.00-18.00 saatleri arasında OG hat bakım çalışmaları ve sayaç okuma işlemleri nedeniyle kesinti yapılacak.

Lice ilçesinde Kıyı, Kutlu ve Türeli mahallelerinde 08.00-18.00 ile 09.00-18.00 saatleri arasında OG hat ve AG hat bakım çalışmaları nedeniyle elektrik verilemeyecek.

Silvan ve Sur'da enerji kesintisi uygulanacak

Silvan ilçesinde Feridun, Sulubağ, Yeşilbahçe ve Şanlı mahallelerinde 09.00-13.00, 09.00-18.00 ve 13.00-18.00 saatleri arasında AG ve OG hat bakım-onarım çalışmaları nedeniyle planlı elektrik kesintisi yapılacak.

Sur ilçesinde Alabal, Beybulak, Eryolu, Gültepe, Harmanlar, Kayayolu, Kumluçat, Mermer, Sayarlar, Çelikli, Çubuklu, Alibardak, Dervişhasan, Fidanlar, Karacaören, Koyungüden, Kumrucak, Yarımca ve Yenice mahallelerinde 06.00-18.00 saatleri arasında üçüncü seviye bakım çalışmaları ile direk dikimi çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak.

Yetkililer, planlı çalışmaların elektrik şebekesinin daha güvenli ve kesintisiz hizmet vermesi amacıyla gerçekleştirileceğini belirterek, vatandaşların kesinti saatlerine göre gerekli tedbirleri almalarını istedi.

Muhabir: Kazım Şanlı