Bu kapsamda yürütülen Kralkızı-Dicle P3 Pompaj Sulaması İletim Kanalı, Pompa İstasyonu ve Ana Kanal Yapımı işinde çalışmalar sürüyor.
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projenin tamamlanmasıyla bölgedeki önemli miktardaki tarım arazisinin modern sulama imkanına kavuşacağını belirtti.
Balta, iletim kanalı, pompa istasyonu, ana kanal ve kanaldan ayrılan sulama şebekelerinin tamamlanmasıyla toplam 239 bin 650 dekar tarım alanının sulamaya açılacağını söyledi.
Projede fiziki gerçekleşmenin yüzde 50 seviyesine ulaştığını belirten Balta, çalışmaların tamamlanmasıyla tarımsal üretimde verim ve ürün çeşitliliğinin artırılmasının, sulama maliyetlerinin azaltılmasının ve çiftçilerin gelir seviyesinin yükseltilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

22 bin kişiye ek istihdam ve ekonomiye 4 milyar liralık katkı
Projenin tarımsal üretimin yanı sıra bölge ekonomisi ve istihdama da katkı sağlaması bekleniyor.
Balta, sulama şebekelerinin hayata geçirilmesiyle milli ekonomiye yıllık yaklaşık 4 milyar lira katkı sağlanmasının ve 22 bin kişiye ek istihdam oluşturulmasının hedeflendiğini bildirdi.
DSİ Genel Müdürlüğünün, Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tarımsal üretimin güçlendirilmesi, su kaynaklarının etkin kullanılması ve çiftçilerin modern sulama sistemlerine kavuşturulması amacıyla yatırımlarını sürdürdüğü belirtildi.




