İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Arefe gününe ilişkin dikkat çeken verileri paylaştı.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, bayram tatilinin arefe günü olan Perşembe günü Türkiye genelinde 863 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 10 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 1.319 kişi ise yaralandı.

Kazalarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin bayram süresince vatandaşların güvenliği için yoğun mesai harcadığını vurguladı.

2,5 Milyon Araç Otoyollarda

Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre Arefe günü 2 milyon 591 bin 34 araç otoyolları kullandı. Bu araçlardan 23 bin 275’ine hız ve radar ihlali nedeniyle işlem yapıldı. Bu da toplam araç sayısının %0,9’una denk geliyor.

Bakan Yerlikaya, trafik kurallarına uyan %99,1’lik sürücü kesimine teşekkür ederek, hız ihlali yapan azınlığın da bu duyarlılığa katılacağına inandığını belirtti.

“Amacımız Ceza Kesmek Değil, Can Kaybını Önlemek”

Denetimlerin ceza yazmak amacıyla değil, kazaların ve can kayıplarının önüne geçmek için yapıldığını vurgulayan Yerlikaya, “Trafik kurallarına uyalım, bayram sevincimize hüzün karışmasın” çağrısında bulundu.

Muhabir: Musa Azak