6’sı tutuklu olan sanıkların yargılandığı davaya öğle arası sonrası devam edildi. Duruşma, kapalı oturum şeklinde yapıldı.
Sanıklar ve avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.
Tutuklu sanıklar Birsen Güran, Maşallah Güran, Fuat Güran ve Hediye Güran'ın suça karıştıkları sabit görüldü. Bu sanıkların her biri 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, mevcut koşullar nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.
Tutuklu sanıklardan Mehmet Selim Atasoy, Mehmet Şevket Kaya ve Muhammed Kaya ile birlikte tutuksuz sanıklar Barış Güran, İbrahim Halil Güran, Kurtuluş Güran ve Ömer Faruk Güran da suçlu bulunarak ayrı ayrı 3 yıl hapis cezası aldı. Ancak Mehmet Selim Atasoy, Mehmet Şevket Kaya ve Muhammed Kaya hakkında ceza miktarı ve tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tahliye kararı verildi.
Çocuk Sanıklara İndirimli Cezalar ve Denetimli Serbestlik
Dava kapsamında yargılanan suça sürüklenen çocuklar M.G. (15) ve İ.K. (16) hakkında ise, yaşları dikkate alınarak verilen 3 yıllık ceza önce 2 yıla, ardından iyi halleri göz önüne alınarak 1 yıl 8 aya indirildi. Mahkeme, bu iki çocuk için cezaların açıklanmasının geri bırakılmasına ve 3 yıl denetim sürecine tabi tutulmalarına karar verdi.
Bir diğer çocuk sanık R.A. (16) ise işlediği fiil sırasında 15 yaşını doldurmadığı için 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Takdiri indirimle ceza 1 yıl 3 aya düşürüldü. Mahkeme, bu çocuk için de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 3 yıllık denetim süreci uygulanmasına karar verdi.





