Mardin’de Artuklu Fuar Alanı’na kurulan etkinlik alanında gölge oyunları, eğlenceli aktiviteler ve kültürel programlar Ramazan’ın manevi ruhunu yansıtırken ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. Açılış gününde Masal Ağacı Tiyatrosu, Survivor Çocuk Parkuru, geleneksel Hacivat-Karagöz gösterileri, çocuk müzikalleri ve çeşitli sahne etkinlikleri düzenlendi.

Çocuklar doyasıya eğlendi

Etkinlik alanında kurulan stantlarda farklı lezzetler vatandaşların beğenisine sunulurken, çocuklar oyun alanları ve gösterilerle unutulmaz bir akşam yaşadı. Aileler ise Ramazan akşamını sosyal ve kültürel etkinliklerle değerlendirme fırsatı buldu.

Etkinliğe katılan Beren Çetin, organizasyonun çocuklar için oldukça eğlenceli olduğunu belirterek, “Çocuklar zıplıyor, eğleniyor. Ben burayı çok sevdim. Çocuklara güzel eşyalar dağıtıyorlar. Anne babalar ve çocuklar mutlu oluyor” dedi.

“Çocuklar için önemli bir buluşma noktası”

Davut Ozan da etkinliğin çocuklar için önemli bir buluşma noktası olduğuna dikkat çekerek, “Belediyenin düzenlediği güzel bir etkinlik. Son iki yıldır yapılıyor. Ramazan’da çocukları çok dışarı çıkaramıyoruz. Böyle etkinliklerde bir araya gelmeleri güzel oluyor” ifadelerini kullandı.

Her akşam ziyaret edilebilecek

21 Şubat-8 Mart tarihleri arasında her akşam 19.00 ile 22.00 saatleri arasında açık olacak Ramazan Sokağı, çocuklara ve ailelere yönelik çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edecek.

Kaynak: İHA