Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Hasan Çelebi Mahallesi’nde bulunan Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, eski öğrenci olduğu belirlenen Ö.K. tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda toplam 16 kişi yaralandı. Yaralılardan 7’sinin tedavileri tamamlanırken, 3’ü ağır olmak üzere 9 kişinin hastanelerde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Soruşturma çok yönlü sürüyor

Olayla ilgili Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 1 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı açıklandı. Yetkililer, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini bildirdi.

4 yönetici görevden uzaklaştırıldı

Valilik açıklamasında ayrıca olayın idari yönünün incelenmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildiği ifade edildi. Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için 2 ilçe emniyet müdürlüğü ve 2 ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticisinin görevden uzaklaştırıldığı duyuruldu.

Eğitime 4 gün ara verildi

Yaşanan saldırının ardından Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim ve öğretime 4 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Yetkililer, yaralıların sağlık durumlarının yakından takip edildiğini belirterek, tüm yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Muhabir: Ramazan Karaman