HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde özellikle sosyal medyada tepki toplayan hayvan pazarındaki sopalı kavgaya arabuluculuk yaptı.
Yenişehir ilçe başkanlığında bir araya gelen Güler ve Savuk aile mensupları, HÜDA PAR arabuluculuğuyla birbirleriyle musafahalaşıp husumeti sonlandırdıklarına dair Kur'an-ı Kerim'in altından geçtiler.

Gerçekleştirilen buluşmada konuşan HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanı Mehmet Demir, "her iki ailenin büyükleriyle konuştuk, sağ olsunlar bizleri kırmadılar. Bu saatten sonra olayı konuşmaya gerek yok. Bundan sonra biz Müslümanlara düşen görev barışı sağlayabilmektir. Bu konuda emeği geçenlerden Allah razı olsun. Elhamdülillah aramızda konuştuk, anlaştık ve herhangi bir sıkıntı kalmadı." dedi.

Demir, yaşanan olay toplum nezdinde olumsuz bir izlenim bıraksa da bölgede bu tür meselelerde arabulucuların olduğunu ve bu tür barış törenlerinin de bölge halkının kültüründe yer aldığını ifade ederek şunları kaydetti:
"Bilindiği üzere bu olay basına yansıdı, memleketimiz için kötü bir izlenim olsa da bu tür durumlarda aramızı bulan kimseler de vardır. Memleketimiz aslında barışçıl bir kenttir. Bu tür olaylar her yerde olduğu gibi burada da oldu ama Allah'a hamdolsun aileler duyarlı davrandığı için sorunu tatlıya bağladık. Rabbim bunu da bizlere nasip etti. Rabbim hayırlara vesile kılsın."




