El-Aksa Platformu, siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekmek ve Filistin halkıyla dayanışma mesajı vermek amacıyla Elazığ'da "İki bayrak tek yürek" temasıyla bisiklet konvoyu ve ilahi-ezgi konseri düzenledi.
15 Temmuz (PTT) Meydanı'ndan başlayan etkinlikte vatandaşlar, Filistin ve Türkiye bayraklarıyla Kültürpark'a kadar bisiklet konvoyu gerçekleştirdi. Yoğun katılımla düzenlenen konvoyda Gazze'ye destek sloganları atıldı.
Bisiklet turunun ardından Kültürpark Amfi Tiyatro'da ilahi ve ezgi konseri düzenlendi. Programa HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konserde Özlem Ajans sanatçıları Mustafa Altuntop ve Mahfuz Aytekin sahne aldı. Sanatçılar seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle katılımcılara duygu dolu anlar yaşatırken, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.
Etkinlikte yapılan konuşmalarda Filistin davasına sahip çıkmanın insani ve vicdani bir sorumluluk olduğu vurgulanırken, Gazze halkının yalnız olmadığı mesajı verildi.
Katılımcılar, Filistin ve Türkiye bayraklarıyla birlik ve kardeşlik vurgusu yaparak Gazze için dayanışma çağrısında bulundu.





