Bağlar ilçesi kırsal Oğlaklı Mahallesi ve Karacadağ bölgesinde, bin dönüm arazi üzerinde 10 milyar TL'lik bütçe ile inşa çalışmaları devam eden İmalat ve Geri Dönüşüm Toplu İşyeri Projesi'nde; hastane, spor tesisleri, idari binalar, otel, cami ve bin 200 ticari iş yeri yer alıyor.
Mustafa Çubuk, işgalci ABD ve israilin İran'a yönelik başlattığı saldırılar sonucunda Orta Doğu'da başlayan savaşın bütün dünyayı, petrol, mazot ve bütün ürünleri etkilediğini söyledi. Ülkeler arasında en az etkilenenin Türkiye olduğunu değerlendiren Çubuk, iş adamları olarak yurt dışındaki yatırımcılarla da yaptıkları değerlendirmelerde Türkiye'nin eskisi gibi olmadığını ifade etti.
Çubuk, Türkiye'nin burada yatırım için en güvenli liman olduğunu dile getirerek, "Barışçıl politikasıyla Türkiye; en güvenilir ülkedir. Eskiden insanlar Avrupa'ya, yurt dışına giderdi. Oralarda yatırım yaparlardı. Bakıyoruz artık tam tersine döndü. Avrupa'dan, yurt dışından Türkiye'ye gelmek isteyen o kadar iş adamı var ki. Irak, İran, Suriye'den, Dubai'den, Katar'dan, her yerden buraya gelip yatırım yapmak isteyen insanlar var. Buraya gelme sebeplerinden biri de, Türkiye'nin her yeri güveniliridir. Ama eskiden Doğu, Güneydoğu'da bir sıkıntı vardı. Barış olmasaydı ben dahil kimse bu bölgeye gelip yatırım yapmazdı. Diyarbakır'da yatırım yapıyorum. Buraya geldik, iyi ki de geldik, herkesi buraya davet ediyorum." dedi.
10 milyar liralık yatırımları olduğunu kaydeden Çubuk, "Bunu durup dururken yapmadık. Barış süreciyle de yaptık. Eskiden insanlar Antalya, yurt dışına giderlerdi. Artık herkes Diyarbakır'a geliyor, Doğu, Güneydoğu'yu geziyor. Amerika-israil-İran savaşı hepimizi derinden etkiledi. Hem vicdani, hem de ekonomik olarak. İlk etapta çok tedirgin olduk. Dünyaya baktığımız zaman en güvenilir liman Türkiye oldu. Türkiye'de çok güvenilir bir şekilde yatırımlarımıza devam ediyoruz." diye konuştu.
Çubuk, "İş adamları olarak her iki yerde de yatırım yapmak istiyoruz. Şu an Türkiye'de yapıyoruz. Dünyaya açılmak istiyoruz, Orta Doğu'ya açılmak istiyoruz. İnsan, bir şey yaparken inanmalı. Kırsal bir bölgede on binlerce insana iş imkanı sağlayacağız. Burada fabrikalar, geri dönüşüm tesisleri kuruyoruz. Bir iş adamı olarak ne büyük hayalim burada, bu bölgede bu yatırımı yapmak. Bin 200 dükkan yapıyoruz." şeklinde konuştu.



