Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklayacağı haziran ayı enflasyonu, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını doğrudan, memur ve memur emeklilerinin ise toplu sözleşme farkı ile birlikte alacakları zammı belirleyecek.

Şu ana kadar açıklanan verilere göre:

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ilk beş aylık enflasyon verilerine göre %15,09 oranında zammı garantiledi.

Memur ve memur emeklilerinin şu anki zam oranı ise %14,01 seviyesinde.

Zam oranları yalnızca maaşları değil, aynı zamanda 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı ve engelli aylığı gibi birçok sosyal yardım ödemesini de doğrudan etkileyecek. Enflasyon artışıyla birlikte bu ödemelerde de oransal yükseliş bekleniyor.

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yeni maaş ve ödeme tablolarını kamuoyuyla paylaşacak. Zamlı maaşların temmuz ayı itibarıyla hesaplara yatırılması bekleniyor.

Diyarbakırlı emekliler ve dar gelirli vatandaşlar, geçim yükünün arttığı bu dönemde, yapılacak zam oranlarını büyük bir merakla bekliyor.

Muhabir: Ahmet Bilal Damar