Dün Hani ilçesinde meydana gelen 4,0 büyüklüğündeki deprem, vatandaşlarda kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 15.00 sıralarında kaydedilen depremin derinliği 13,15 kilometre olarak ölçüldü.
Deprem, Hani’nin yanı sıra Kocaköy, Dicle ve Lice ilçelerinde de hissedildi. Şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmezken, bölgedeki vatandaşlar artçı sarsıntılara karşı uyarıldı.
Uzmanlara göre Diyarbakır, Doğu Anadolu Fay Hattı’na yakın konumda bulunması nedeniyle deprem riski yüksek iller arasında yer alıyor.
Uzmanlar, özellikle Lice, Kulp ve Hani ilçelerinin sismik açıdan “yüksek riskli” bölgeler olduğu vurgulandı. Uzmanlar, Lice-Hani-Kulp hattı boyunca diri durumda. Bu nedenle bu bölgedeki ilçeler, olası depremlerde daha fazla etkilenme potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor.




