Belediye Meclisi tarafından kabul edilen yönetmelik değişikliğine göre, sosyal yardım sistemine kayıtlı konut aboneleri her ay ilk 18 metreküp içme suyunu 1 TL karşılığında kullanabilecek.
Uygulama kapsamında destek, başvuruya gerek kalmaksızın sistem üzerinden otomatik olarak tanımlanacak. Ancak bu hak, aynı ikamet adresinde sadece bir kullanıcı için geçerli olacak. Destekten yararlanmak isteyen abonelerin mevcut kayıt bilgilerinin güncel ve doğru olması gerekiyor. Su borcu bulunmayan aktif aboneler uygulamadan faydalanabilecek.
Yeni düzenleme ile birlikte, taziye evleri ile cami, cemevi, havra, kilise ve Kur’an kursu gibi ibadethanelerde kullanılan su da daha düşük bir ücretle faturalandırılacak. Ayrıca, bu alanlarda temizlik hizmetlerinde kullanılan kuka ve vidanjör araçlarının ücretsiz hizmet vermesi sağlanacak.
Yönetmelik, su hizmetlerinde sosyal destek ilkesini esas alarak özellikle dar gelirli hanelerin suya erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor. Kaçak kullanım ya da destek hakkının kötüye kullanılması durumunda ise destek iptal edilecek.
Yeni tarifeler 1 Haziran 2025 itibariyle geçerli olacak.





