Olay, Kayapınar ilçesine bağlı Fırat Mahallesi’nde yer alan bir apartmanda dün sabah saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre Nurhayat E., misafir olarak bulunduğu kayınpederine ait evin 4'üncü katında, bebeği H.E.’yi pencereden aşağı bıraktı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Sağlık görevlileri, yaptıkları kontrolde bebeğin hayatını kaybettiği tespit etti. Küçük çocuğun cenazesi, otopsi işlemleri için morga kaldırıldı.

Anne Nurhayat E. ise polis ekiplerince gözaltına alındı. Doğum sonrası ruhsal sorunlar yaşadığı ve ailesinin bu süreçte destek olmaya çalıştığı belirtilen kadın, savcılık talimatıyla Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Olayla ilgili başlatılan adli soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Muhabir: Nimet Gündüz