Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ), 24 Haziran 2026 Çarşamba günü Diyarbakır genelinde planlı bakım, onarım ve altyapı çalışmaları nedeniyle çok sayıda mahalle ve kırsal yerleşimde elektrik kesintisi uygulanacağını duyurdu.

Kesintilerin büyük bölümü sabah saat 09.00'da başlayacak ve çalışmaların tamamlanmasına bağlı olarak akşam saatlerine kadar sürecek.

YENİŞEHİR'DE 17.00'YE KADAR KESİNTİ

Yenişehir ilçesinde OG hat bakım çalışmaları nedeniyle Yolaltı, Fabrika, Aziziye ve Seyrantepe Sanayi bölgelerinde saat 09.00 ile 17.00 arasında elektrik verilemeyecek.

Aynı saatler arasında Üçkuyu, Talaytepe ve Fabrika mahallelerinde de enerji kesintisi uygulanacak. Kesikağaç, Güzelköy, Tanışık, Eser, İlbaş ve Güvercinlik mahalleleri de bakım çalışmaları nedeniyle gün boyu kesintiden etkilenecek.

Dönümlü ve Gürdoğan mahallelerinde ise arıza ve tehlike önleyici çalışmalar kapsamında saat 09.00 ile 12.00 arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

BAĞLAR'DA YEDİ MAHALLE ETKİLENECEK

Bağlar ilçesinde Sarıdallı, Özdemir, Topyolu, Tellikaya, Batıkarakoç, Tavşantepe ve Çarıklı mahallelerinde saat 09.00-17.00 arasında bakım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak.

5 Nisan, Mevlana Halit, Şeyh Şamil ve Yeniköy mahallelerinde de aynı saatler arasında bina ve dahili trafo bakım çalışmaları nedeniyle enerji kesintisi yapılacak.

SİLVAN'DA MAHALLELER VE KÖYLER KESİNTİDEN ETKİLENECEK

Silvan ilçesinde Yenişehir ve Selahattin mahallelerinde saat 09.00-17.00 arasında trafo bakım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi yaşanacak.

Yeşilköy, Akçeltik, İncesu, Yeniköy, Yüksek, Eskiocak ve Bahçe mahallelerinde ise saat 09.45 ile 15.45 arasında güvenlik amaçlı kesinti uygulanacak.

LİCE'DE ERKEN SAATLERDE BAŞLAYACAK

Lice ilçesinde Kılıçlı, Zümrüt, Üçdamlar, Güldiken, Kıpçak, Kıyı, Yorulmaz, Çağlayan, Baharlar ve Karpuzlu mahallelerinde direk dikimi ve iletken çekimi çalışmaları nedeniyle saat 07.00 ile 15.00 arasında elektrik kesintisi olacak.

Baharlar, Kılıçlı, Güldiken, Üçdamlar, Yorulmaz, Çağlayan ve Zümrüt mahallelerinde ayrıca saat 09.00-17.00 arasında bakım çalışmaları yapılacak.

Birlik, Ergin, Şenlik ve Yukarıturalı mahallelerinde saat 09.00-18.00 arasında enerji verilemeyecek.

Ziyaret, Bağlan, Uçarlı, Ortaç, Gökçe, Savat, Güçlü, Boyunlu, Esenler, Dolunay, Yalaza, Çavundur, Gözebaşı, Çitlibahçe, Çağdaş ve Kabakaya mahallelerinde ise saat 11.00 ile 15.00 arasında kesinti uygulanacak.

KULP'TA ÜÇ AYRI KESİNTİ

Kulp ilçesinde Alaca ve Ağaçkorur mahallelerinde saat 09.00-17.00 arasında bakım çalışmaları yapılacak.

Dolun, İslamköy ve Narlıca mahallelerinde aynı saatlerde hasarlı hatların yenilenmesi nedeniyle elektrik kesintisi yaşanacak.

İslamköy, Akdoruk, Kaynak, Dolun, Özbek, Narlıca ve Ağaçlı mahalleleri de saat 09.00-17.00 arasında planlı kesintiden etkilenecek.

KOCAKÖY'DE GÜN BOYU SÜRECEK

Kocaköy ilçesinde Kaya, Tepecik, Bozbağlar, Hacı Reşit, Suçıktı, Kokulupınar, Gökçen, Arkbaşı, Günalan, Eryolu ve Kırmataş mahallelerinde saat 09.00-18.00 arasında bakım çalışmaları gerçekleştirilecek.

Tepecik, Bozbağlar ve Günalan mahallelerinde de saat 09.00-18.00 arasında ayrı bir bakım çalışması yapılacak.

Aynı bölgelerde saat 09.00-17.00 arasında ek bakım çalışmaları nedeniyle enerji kesintileri uygulanacak.

ÇINAR'DA GECE VE GÜNDÜZ KESİNTİLERİ

Çınar ilçesinde Başalan, Karalar, Başaklı, Belenli ve Tekkaynak mahallelerinde saat 01.00 ile 03.00 arasında arıza önleyici çalışmalar nedeniyle elektrik kesintisi yaşanacak.

Şeyhçoban, Çakırkaya, Selyazı, Çakırtutmaz, Bellitaş, Höyükdibi, Özyar, Arafat, Aşağı Mollaali ve Şükürlü mahallelerinde saat 09.00-17.00 arasında bakım çalışması yapılacak.

Özgider, Gürses, Göktepe, Solmaz ve Kuruyazı mahallelerinde de aynı saatler arasında enerji kesintisi uygulanacak.

Ekinveren ve Göktepe, Kutluk-Kazancı-Hasköy, Belenli-Karalar, Buçuktepe-Karamus-Tokluca-Batıkarakoç-Halkapınar ile İncirtepe-Akçomak-Çukurbaşı-Şekerören-Koğuk bölgelerinde de saat 09.00-17.00 arasında kesinti yaşanacak.

Özgider, Ekinveren, Gürses, Göktepe, Cumhuriyet, Solmaz ve Kuruyazı mahallelerinde ise saat 17.00-19.00 arasında kısmi kesintiler uygulanacak.

ERGANİ'DE MAHALLELER VE KIRSAL BÖLGELER ETKİLENECEK

Ergani ilçesinde Aziziye, Kemaliye, Saray ve Kemertaş mahallelerinde saat 09.00-17.00 arasında tesis çalışmaları nedeniyle kesinti uygulanacak.

Fatih, Kemaliye, Saray ve Kemertaş mahalleleri ile Namık Kemal, Adnan Menderes, Fevzi Çakmak bölgeleri de aynı saatler arasında elektrik alamayacak.

Devletkuşu Mahallesi'nde saat 09.00-17.00 arasında trafo bakım çalışması yapılacak.

Gözekaya, Yakacık, Dallıdağ, Sabırlı, Çukurdere, Çayköy, Yoncalı ve Makam Dağı bölgelerinde saat 09.00-13.00 arasında kesinti uygulanacak.

Selmanköy, Boncuklu, Yayvantepe, Otluca, Yeşilova, Çevirme, Usluca, Kocaali ve çok sayıda kırsal mahallede ise saat 09.00-15.00 arasında enerji kesintisi yaşanacak.

Kemertaş, Saray, Kemaliye, Fatih, Aziziye ve Fevzi Çakmak mahallelerinde ayrıca saat 09.30 ile 17.30 arasında müteahhit çalışmaları nedeniyle elektrik verilemeyecek.

DİCLE, HAZRO, HANİ, ÇERMİK VE BİSMİL DE LİSTEDE

Dicle ilçesinde 15 Temmuz, Bozoba, Çelebi, Bağlarbaşı, Yeşiltepe, Ulubaş, Pekmezciler, Yeşilsırt, Bahçedere, Biçer ve Gölbaşı mahallelerinde gün içerisinde farklı saat aralıklarında bakım ve hücre değişim çalışmaları nedeniyle kesintiler uygulanacak.

Hazro'da Oyuklu, Ormankaya, Çökeksu, Kabakaya, Bahçe ve Hürriyet mahalleleri saat 09.00-17.00 arasında elektrik alamayacak.

Hani ilçesine bağlı Belen Mahallesi'nde saat 17.00-18.30 arasında kesinti uygulanacak.

Çermik'te Yayıklı, Haburman, Sine, Çukur, Göktepe, Bahçe, Armutlu, Kömürcüler, Korudağ, Karakaya, Eskibağ, Köksal, Akpınar, Genceli, Pınarlı, Aynalı, Petekkaya, Bademli ve Değirmenli mahallelerinde saat 09.00-17.00 arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

Bismil ilçesinde Köseli, Obalı, Türkmenhacı, Aralık, Karapınar, Ambar, Yasince, Koğuk, Şenocak, Yazır, Kırkdirek, İşgören, Taşlık, Çınarönü, Karaköy, İsapınar, Soylu, Meydanköy, Çataltarla ve Doruk mahallelerinde saat 09.00-17.00 arasında planlı kesinti uygulanacak.

Yetkililer, kesintilerden etkilenecek vatandaşların gerekli tedbirleri önceden almalarını istedi.