Bağlar ilçesinde faaliyet gösteren 12 kuyumcuyu hedef alan dolandırıcılık olayında, sahte jelatinli külçe altınlar kullanıldı. Altın görünümlü sahte ürünleri satmaya çalışan bir kadın, polis ekiplerinin takibi sonucu yakalanarak tutuklandı.
Dolandırıcılık olayında kullanılan yöntem oldukça dikkat çekici. Şüpheli kadın, Türkiye’de bilinen bir altın markasının jelatinli ambalajlarını taklit ederek 5 ve 10 gramlık sahte külçe altınları kuyumculara sattı. Ambalaj kalitesinin yüksekliği ve sahteciliğin profesyonelce yapılması, esnafın ilk aşamada dolandırıldığını anlamasını zorlaştırdı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mehmet Yüksel, bu tür dolandırıcılık olaylarının artış gösterdiğini belirterek şunları söyledi:
"Sahte altınlar, tanınmış markaların jelatinlerini birebir taklit ederek piyasaya sürülüyor. Bu dolandırıcılığı esnafın fark etmesi çok zor. Maalesef cezaların yetersizliği ve yargı sürecindeki boşluklar bu çetelerin cesaretini artırıyor."





