Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde, temizlemek için girdikleri su kuyusunda karbonmonoksit gazından zehirlenen 4 kişi yaşamını yitirdi.

Olay nasıl oldu?
Petekkaya Mahallesi’nde Mehmet Karabağ (33), Mehmet Emin Karabağ (35), Kemal Karabağ (18) ve Hanifi Yeşilyaprak (38), etrafı taşlarla örülü bir su kuyusunu temizlemek için kuyuya girdi. Uzun süre dışarı çıkmamaları üzerine yakınları durumu ekiplere bildirdi.
Bölgeye sevk edilen 112 Acil Sağlık, AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri, ağız genişliği yaklaşık 1 metre, dip genişliği 2,5 metre ve derinliği 15 metre olan kuyuya merdiven ve halat yardımıyla indi. Ekipler, 4 kişinin karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybettiğini belirledi.

Cenazeler Adli Tıp Kurumu’na Gönderildi
Kuyudan çıkarılan cenazeler, otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Valilikten Açıklama
Diyarbakır Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Çermik’in Petekkaya Mahallesi’nde saat 16.40 sıralarında bir kişiye ait su kuyusunu temizlemek amacıyla kuyuya giren 4 vatandaşımız karbonmonoksit gazından etkilenmiş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamışlardır. Olayla ilgili gerekli adli ve idari incelemeler başlatılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm hemşehrilerimize başsağlığı diliyoruz.”




