Valilik, bugünden itibaren konteyner kentte elektrik hizmetinin kesileceğini duyurdu. Tahliyelerin hızlandırılması bekleniyor.
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Kayapınar ilçesindeki konteyner kentte düzenlediği basın toplantısında sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.
AFAD koordinasyonunda kurulan 619 konteynerin büyük bölümünün boşaltıldığını aktaran Zorluoğlu, şu anda 686 kişinin hâlâ konteynerlerde yaşamını sürdürdüğünü belirtti.
31 ailenin kalıcı konutlarının tamamlandığını belirten Vali Zorluoğlu, "Anahtarları teslim edildi ancak taşınmadılar. Okulların kapanması beklendi, süre tanındı. Artık bu ailelerin taşınması gerekiyor. Hatta 2 aile anahtarlarını dahi almadı.” dedi.
Zorluoğlu, kalan ailelerden 22’sinin evlerinin az hasarlı ya da hasarsız, 94 ailenin ise kiracı statüsünde olduğunu vurgulayarak, bu kişilerin konteyner kentte kalmalarına gerek olmadığını söyledi.
Valilik ayrıca, konteyner kentlerde şimdiye kadar sağlanan ücretsiz elektrik, su ve taşıma hizmetlerinin sonlandırılacağını açıkladı.
Sürecin sonuna gelindiğini söyleyen Vali Zorluoğlu, bugün itibarıyla konteyner kentte elektrik verilmeyeceğini belirtti.
Konteyner alanlarının bakım ve onarıma alınabilmesi için boşaltılması gerektiğini belirten Vali Zorluoğlu, tahliyelerin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi çağrısında bulundu.





