Diyarbakır'da “Emeklilerin Dünü, Bugünü ve Geleceği” konferansı düzenlendi.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta, emeklilerin sorun ve sıkıntıları masaya yatırıldı.

Konferansta emeklilerin ekonomik ve sosyal hakları ele alınarak, söz konusu haklara yönelik pratikte yaşanan aksaklıklar ve çözüm önerileri konuşuldu. 

59447

Düzenlenen konferansta, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar, sosyal hakları ve emeklilik sistemine dair çözümler masaya yatırıldı. 

Konferansa toplumun farklı kesimleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları da katılım gösterdi.

Konferansta emeklilerin yalnızca maaş politikaları üzerinden değerlendirilmesinin yetersiz olduğuna vurgu yapıldı.

Umut Kervanı yüzlerce çocuğa bayram sevincini yaşattı Umut Kervanı yüzlerce çocuğa bayram sevincini yaşattı

Emeklilerin topluma daha aktif katılımlarını sağlayacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi ve sosyal güvenlik sistemleri üzerinden desteklenmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Muhabir: Kazım Şanlı