Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 2025 yılı 2. Hastane Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat başkanlığında yapılan toplantıya hastane yönetimi ve akademisyenler iştirak etti. Toplantının en önemli gündemlerinden biri, 600 yatak kapasiteli yeni hastane için hazırlanan avan mimari projenin tanıtımı olduğu belirtildi.
Başhekim Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, proje detaylarını paylaşarak modern ve vizyoner bir sağlık kompleksi hedeflediklerini söyledi. Rektör Eronat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Velat Şen, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan ve Başhekim Akıl, hastane projesine ilişkin planları birlikte ele aldı.
Hastanenin ismi değişti
Yeni yapılacak hastanenin isminin “Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi” olacağı açıklandı. Rektör Eronat, fizibilite çalışmalarının tamamlandığını, hastanenin doğu ve güneydoğunun en gelişmiş sağlık tesislerinden biri olacağını ifade etti.
Silvan yolu üzerinde
Eronat, yeni hastanenin kız yurtlarının bulunduğu Silvan yolu üzerindeki Hayati Avşar Caddesi’nde, üniversite arazisi içinde yapılacağını belirtti. İlk etapta 600 yataklı planlanan hastanenin, modüler sistemle 800 yatağa kadar çıkarılabileceğini kaydetti.



