Tarihi ve dini önemi yüksek olan camide, bazı ziyaretçilerin kıyafet ve davranışlarının ibadet ortamına uygun olmaması Diyarbakırlıları rahatsız etmeye devam ediyor.

Bugün Cuma namazı esnasında avluda ibadet eden cemaatin bulunduğu sırada, bazı kadın ziyaretçilerin avluda beklemeye devam ettiği ve namaz kılanların önünden vurdumduymazca gidip gelmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Kadınlar vatandaşların uyarılarıyla avludan ayrıldı.

Cuma namazı gibi yoğun katılımın olduğu ibadet vakitlerinde daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiği vurgulanırken, ibadethanelerde belirli kurallara riayet edilmesi çağrısında bulunan vatandaşlar, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte ziyaretçi yoğunluğunun artacağına dikkat çekerek, benzer durumların daha sık yaşanabileceğini ifade etti.

Öte yandan vatandaşlar, yetkili kurumlara da çağrıda bulunarak, özellikle İl Müftülüğü'nün konuya ilişkin denetim ve bilgilendirme çalışmalarını artırması ve yaşanan sorunlara acil çözüm üretmesi gerektiğini dile getirdi.

Muhabir: Hamza Zeren