Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren Diyarbakır merkezli olmak üzere kentin özellikle kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Kulp, Lice ve Hazro ilçeleri ile Diyarbakır-Şanlıurfa yolu Karacadağ mevkisinde yüksekler başta olmak üzere kar yağışlarının etkili olacağı tahmin ediliyor.
Uyarı kapsamında ayrıca Batman’ın kuzeyindeki Kozluk ve Sason ilçeleri ile Siirt’in kuzey ve doğu kesimlerinin yükseklerinde de kuvvetli kar yağışı bekleniyor.
Pazar günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi öngörülen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları yaşanabileceği belirtilirken, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, Pazartesi günü Diyarbakır merkezinde kar yağışlı bir hava etkili olacak. Günün en düşük sıcaklığının eksi 5 derece, en yüksek sıcaklığının ise 1 derece civarında seyretmesi bekleniyor.


