Dicle Nehri'nde su seviyesinin yükselmesi sonucu dere yatağında oluşan adacığın önünde toprak bir engel meydana geldi. Oluşan bu engel nedeniyle çok sayıda balık adacık çevresindeki sığ alanda mahsur kaldı.
Durumu fark eden duyarlı vatandaşlar, telef olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan on binlerce balık için yetkililere haber verdi. Vatandaşların ihbarı üzerine Ahintepe Köyü Muhtarı Diyadin Çelebi girişimlerde bulundu.
Bunun üzerine Ahmetli Jandarma Karakol Komutanlığı ve Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan çalışmada adacığın önünde oluşan toprak engel kaldırıldı.
Engelin kaldırılmasıyla birlikte suyun akışı yeniden sağlandı ve sığ alanda mahsur kalan on binlerce balık tekrar nehre kavuştu. Bölgedeki vatandaşlar, hızlı müdahaleleri nedeniyle ekiplere ve muhtara teşekkür etti.




