HÜDA PAR Siyasi İşler Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, nafaka düzenlemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Süresiz nafaka uygulamasını eleştiren Demir, mevcut sistemin önemli mağduriyetlere yol açtığını savundu.

Süresiz nafakanın büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden Demir, uygulamanın aile yapısına ciddi zararlar verdiğini ve aile bütünlüğünün korunmasına katkı sunmadığını ileri sürdü.

Nafakanın belirli şartlar altında gerekli bir uygulama olduğunu vurgulayan Demir, “Makul bir nafaka elbette bir ihtiyaçtır. Ancak bunun inancımıza, aile yapımıza ve sosyal dengelere uygun bir şekilde belirlenmesi gerekir” dedi.

Yeni dönemde yapılması planlanan nafaka düzenlemesine ilişkin de görüşlerini paylaşan Demir, hazırlanacak düzenlemenin toplumsal hassasiyetleri dikkate alması gerektiğini belirterek, aile kurumunun korunmasını esas alan bir yaklaşımın benimsenmesi çağrısında bulundu.