Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden 2’si tutuklanırken, 1 firari şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Operasyon savcılık talimatıyla yapıldı

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, 142 kilo metamfetaminin ele geçirilmesine ilişkin soruşturma kapsamında, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda şüpheliler H.B., H.Y., M.U.A. ve T.D. gözaltına alındı.

İki şüpheli tutuklandı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.B. ve H.Y., savcılık sorgularının ardından “uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti” suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Cizre Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan H.B. ve H.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheliler M.U.A. ve T.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Firari şüpheli aranıyor

Olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen 1 firari şüphelinin yakalanması için emniyet güçlerinin çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.

Uyuşturucu tırın gizli bölümünde bulundu

31 Ocak tarihinde Cizre girişinde durdurulan bir tırda, hassas burunlu dedektör köpeklerin de katılımıyla yapılan aramada, tırın alt kısmına monte edilmiş su deposu görünümlü gizli bölmede 142 kilogram metamfetamin ele geçirilmişti. Bu gelişmenin ardından Cizre Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince H.B. ve H.Y. yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Kaynak: İHA