Boykot listelerinde bulunan ABD merkezli spor giyim şirketi Nike, operasyonel yapısında değişikliğe gidiyor. Şirket yönetimi tarafından çalışanlara gönderilen bilgilendirme notunda, küresel ölçekte yeniden yapılanma adımlarının devreye alınacağı duyuruldu.

Şirketin Operasyonlardan Sorumlu Üst Yöneticisi Venkatesh Alagirisamy imzasıyla paylaşılan notta, daha güçlü bir yapı oluşturmak, rekabet gücünü artırmak ve uzun vadeli kârlı büyümeyi desteklemek amacıyla bazı ekiplerde değişiklik yapılacağı belirtildi.

Bu kapsamda çalışma lokasyonları, ekip yapılanmaları ve çalışan sayısında düzenlemeye gidileceği ifade edildi. Alınan karar doğrultusunda dünya genelinde yaklaşık 1400 kişinin işten çıkarılması öngörülüyor.

Şirket içi açıklamada, işten çıkarmaların önemli bölümünün teknoloji alanında çalışan personeli etkileyeceği kaydedildi.