Batman’da, merkez ve ilçe düzeyinde kamu hizmetlerinin ele alındığı aylık “Kaymakamlar Toplantısı”, Vali Ekrem Canalp’in başkanlığında yapıldı. Toplantıda özellikle kırsalda yürütülen yol, su ve altyapı projeleri masaya yatırıldı.

2025 yılı için Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında İl Özel İdaresi’ne aktarılan 103 milyon 624 bin 639 TL’lik kaynağın ilçelere dağılımı görüşülerek karara bağlandı. Ayrıca, ilçelerde devam eden eğitim, sağlık, tarım, kültür-turizm ve gençlik-spor alanındaki projeler de gündeme alındı.

Toplantının amacı, kamu hizmetlerinin koordineli yürütülmesi ve vatandaşlardan gelen taleplerin değerlendirilerek, hizmet kalitesinin artırılması olarak açıklandı.