Ziyarette işitme engelli bireylerin taleplerini dinleyen BESO Başkanı Çiftçi, özellikle işitme engellilerin çoğu zaman bedensel engellilerin gölgesinde kaldığını belirtti.

Dernek temsilcilerinin, Dünya Engelliler Günü’nde dahi kimsenin kendilerini ziyaret etmediğini, hatta telefonla bile aranmamış olmanın üzüntüsünü dile getirdiğini aktardı.

Çiftçi, Batman ve ilçelerinde 2 bine yakın işitme engelli birey bulunduğunu ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:

“Bu kardeşlerimizin eğitim, istihdam, geçim ve evlilik gibi konularda ciddi sorunları var. Göz ardı edilecek bir kitle değiller. Onlarla ilgilenmek, dertlerini dinlemek, çözüm üretmek hepimizin sorumluluğudur. Yasaların tanıdığı haklardan yararlanmaları, özellikle eğitim ve istihdam alanlarında desteklenmeleri gerektiğini talep ediyorlar. Toplumun bir ferdi olarak görülmek istiyorlar.”

Çiftçi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak imkanlar doğrultusunda işitme engellilere destek olmaya devam edeceklerini belirterek, engelli bireylerin sosyal yaşamda daha aktif hale getirilmesi için herkesin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: İLKHA