Barzani, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, mevcut koşullar dikkate alınarak Kürdistan Bölgesi boru hattı üzerinden petrol ihracatının yeniden başlatılmasına izin verilmesi yönünde karar alındığını ifade etti.

Bağdat ile görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Barzani, ithalat ve ticarete yönelik kısıtlamalar ile enerji şirketlerinin faaliyetlerine ilişkin konuların da ele alındığını belirtti.

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani ise Bağdat ile Erbil arasında petrol ihracatının yeniden başlatılması konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Abdulgani, anlaşmanın bugün yürürlüğe gireceğini ve petrol ihracatının saat 10.00’da başlayacağını bildirdi.

IKBY üzerinden Türkiye’deki Ceyhan Limanı’na yapılacak sevkiyatın boru hattı aracılığıyla gerçekleştirileceğini belirten Abdulgani, birkaç gün içinde günlük ihracat miktarının 250 bin varil seviyesine çıkarılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Kaynak: İLKHA