ÖSYM, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) değerlendirme işlemlerine ilişkin açıklama yaptı.
20 Haziran 2026 tarihinde uygulanan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 21 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilen Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumlarına ilişkin madde analizlerinin incelendiği, cevap anahtarlarının kontrollerinin tamamlandığı ve yapılan itirazların bilimsel açıdan değerlendirildiği bildirildi.
ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, AYT Matematik Testi Temel Soru Kitapçığı’nda yer alan 23 numaralı sorunun cevabının “C” olarak girilmiş halinin “A” olarak değiştirildiği, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi’nde yer alan 20 numaralı sorunun ise iptal edildiği açıklandı.
Açıklamada, 2026-YKS Kılavuzu’nda yer alan ilgili maddeye atıf yapılarak, iptal edilen soruların değerlendirme dışı bırakılacağı ve geçerli sorular üzerinden puanlamanın yeniden yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda puan hesaplamalarının güncellenen soru dağılımına göre gerçekleştirileceği ifade edildi.
ÖSYM, adayların güncel sonuç ve değerlendirme süreçlerini kurumun resmi internet sitesi üzerinden takip edebileceğini bildirdi.



