Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda, noter ve basın mensuplarının huzurunda dijital ortamda gerçekleştirilecek kura, canlı yayınla vatandaşlara duyurulacak.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, 2026 yılı hac kurasına 1 milyon 799 bin 835 vatandaşın katılmaya hak kazandığını belirtti. Bu kişilerin 1 milyon 615 bin 44’ü kayıt yenileyenlerden, 184 bin 791’i ise ilk kez ön kayıt yaptıranlardan oluşuyor.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, vatandaşları hac vizesi dışındaki yöntemlere başvurmamaları konusunda uyardı. Suudi Arabistan’ın 2026 yılında da sıkı denetimler uygulayacağını, hac vizesi olmayan kişilerin Mekke’ye alınmayacağını vurguladı.
Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci ise hacı adaylarının sağlık durumlarının önceden kontrol edileceğini, Suudi Arabistan makamlarının belirlediği sağlık kriterlerine uygun olmayan kişilerin hac vizesi alamayacağını ifade etti. Hacı adaylarının sağlık bilgilerinin dijital sistem üzerinden paylaşılacağı ve gerekli tüm tedbirlerin alındığı bildirildi.
Diyanet yetkilileri, 2026 yılı hac organizasyonuna ilişkin tüm hazırlıkların tamamlandığını, organizasyonun güvenli, düzenli ve sağlıklı bir şekilde yürütüleceğini açıkladı.




