Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 200 bin TL olan kaçak elektronik eşya ve tütün ürünleri ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.
İstihbarat üzerine takip başlatıldı
Bismil Kaymakamı Recep Hasar’ın talimatları doğrultusunda kaçakçılıkla mücadele çalışmalarını yoğunlaştıran Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı ile KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Batman’dan Diyarbakır’a kaçak malzeme sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti.

5 Ocak 2026 tarihinde başlatılan teknik ve fiziki takip kapsamında 72 EP 825 plakalı araç Pars sistemi üzerinden izlemeye alındı.
Takibin ardından araç, saat 16.00 sıralarında Sinan Yol Kontrol Noktası’nda durduruldu.
Araçta çok sayıda kaçak ürün bulundu
Araçta yapılan aramalarda; 4 adet PlayStation 5, 6 adet oyun konsolu, 2 adet Sony VR2 ve 2 adet Meta Quest 3S sanal gerçeklik gözlüğü, 4 adet Dyson marka saç şekillendirici ile saç düzleştirici ve epilasyon cihazları, 5 adet Xiaomi marka cep telefonu ile çok sayıda elektronik sigara, kaçak puro ve tütün mamulü ele geçirildi.
Şüpheliler hakkında işlem sürüyor
Araçta bulunan M.K. ve A.T. isimli şahıslar gözaltına alındı.
Gözaltına alınan kişilerle ilgili adli işlemlerin sürdüğü bildirildi.





