Gaziantep'te Yetimler Vakfı’nın temsilciliği düzenlenen programla açıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törenin sunuculuğunu Recep Fidancı üstlenirken, açılış programına Yetimler Vakfı Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal da katıldı.
Açılışta konuşan Ünsal, "Yetim bir Peygamberin ümmeti olarak yetimlere hamilik yapmak için çalışıyoruz." diyerek, vakfın Gaziantep’teki faaliyetlerinin yeni bir döneme girdiğini ifade etti.
"Daha Fazla Yetim ve Mağdura Ulaşacağız"
Ünsal konuşmasında, “Kardeşlerimizin uzun süredir süren gayretli çalışmaları ve emekleri neticesinde, çok şükür bugün Gaziantep’imizde Yetimler Vakfı'nın temsilciliği açılmış bulunuyor. Bu vesileyle emeği geçen tüm kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Rabbim hepsinden razı olsun. Temsilcimiz Eyüp kardeşimiz de görevi gönülden sahiplenmiş durumda. İnşallah onun öncülüğünde bölgemizde çok daha hayırlı hizmetlere imza atacağız. Daha fazla yetim, öksüz ve mağdur insana ulaşacağız,” dedi.
"Yetimler Vakfı, Toplumun Ortak Değeridir"
Vakıf faaliyetlerinin toplumsal dayanışmanın bir parçası olduğunu vurgulayan Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yetimler Vakfı, Türkiye’nin dört bir yanında ve bazı dünya ülkelerinde yardım faaliyetlerini sürdüren bir iyilik hareketidir. Belki de Gaziantep’te temsilciliğin açılması biraz gecikti, ancak bu adım çok hayırlı ve umut verici oldu. Bu tür hizmet mekânlarının açılmasında hayırseverlerin katkısı çok büyüktür. Çünkü bu kurumlar yalnızca belli kişilere değil, tüm topluma aittir. Herkesin sahip çıkması gereken yerlerdir.”
Son olarak toplumun tüm kesimlerine sorumluluk çağrısı yapan Ünsal, “İnşallah bu sorumluluğu birlikte yerine getirerek, Gaziantep’teki yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize sahip çıkacağız. Onları yalnız bırakmayacağız. Bu vesileyle emeği geçen tüm gönüldaşlara teşekkür ediyor, hayırseverlerimizden Rabbim razı olsun.” dedi.



