Merkez, Uludere ile Eruh-Şırnak güzergâhlarında etkili olan kar yağışı nedeniyle farklı noktalarda toplam 22 araç yolda kaldı. Mahsur kalan araçlar için ekiplerin yol açma ve kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.
Ağır tonajlı araçlara geçici durdurma
Uludere-Hakkari il sınırı arasında yer alan Süvari Kotra Geçidi’nde, 0-13 kilometreler arasındaki bölümde yoğun kar yağışı nedeniyle ağır tonajlı araç trafiği yaklaşık 2 saat süreyle durduruldu.
Ekipler sahada koordineli çalışıyor
Vali Birol Ekici’nin himayesinde Kaymakamlıklar, İl Özel İdaresi, Karayolları, AFAD, Jandarma, Emniyet, 112 Acil Sağlık, belediyeler ve sağlık ekipleri koordineli şekilde sahada çalışmalarını sürdürüyor.
Karayolları Cizre Şube Şefi Ahmet Telli ile AFAD Müdürü Muzaffer İşlek’in de sahada ekipleri koordine ettiği bildirildi.





