Dicle Elektrik tarafından yapılan duyuruda, Şırnak genelinde 3 Haziran 2026 tarihinde planlı bakım, onarım ve altyapı çalışmaları nedeniyle birçok ilçe ve yerleşim yerinde elektrik kesintisi yaşanacağı bildirildi.
Şırnak merkezde Başkaya, Damlaca, Şafak ve Yayla bölgelerinde saat 09.00 ile 18.00 arasında enerji kesintisi uygulanacak. Kesintinin, Besta Taburu çıkışında devrilen direklerin yerine yeni direklerin dikilmesi amacıyla gerçekleştirileceği belirtildi. Yeşilyurt bölgesinde ise saat 09.15 ile 13.15 arasında tehlike arz eden alçak gerilim direğinin deplase edilmesi nedeniyle elektrik verilemeyecek. Güneyçam, Yeniaslanbaşar ve Kaymakamçeşmesi bölgelerinde de yeni tesis trafo bağlantı çalışmaları kapsamında saat 13.45 ile 18.45 arasında kesinti yaşanacak.
Uludere ilçesine bağlı Andaç, Ortaköy, Yemişli, Dağdibi ve Aslanlı bölgelerinde saat 10.00 ile 16.00 arasında orta gerilim hattında bakım çalışması yapılacağından enerji kesintisi uygulanacak.
Silopi ilçesinde Başverimli Beldesi ile Sisli, Cumhuriyet, Atatürk, Köprübaşı, Bahçelievler, Çardaklı, Yamaç, Çiçekli, Özgen, Kapılı ve Aktepe bölgelerinde saat 09.00 ile 17.00 arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Kesintilerin müteahhit tarafından yürütülen tesis çalışmaları ile direk tipi trafo bakım faaliyetlerinden kaynaklanacağı bildirildi.
İdil ilçesinde de gün boyunca farklı bölgelerde kesintiler uygulanacak. Yüksekköy’de saat 08.50 ile 17.30 arasında hat bakım çalışması yapılacak. Turgut Özal ve Atakent mahallelerinde saat 09.30 ile 12.00 arasında trafo bakım çalışmaları nedeniyle enerji verilemeyecek. Yağmurca, Okçu, Korucu ve Yukarı Yavşan bölgelerinde ise saat 09.30 ile 16.00 arasında direk tipi trafo bakım çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca Yeni Mahalle, Atakent, Turgut Özal, Toklu, Yukarı, Kayalı, Yarbaşı, Dirsekli, Bereketli, Kuyulu, Peçenek, Öğündük, Kayı, Tepeli, Ağaçlı, Çalketehti ve Çukurlu bölgelerinde saat 10.30 ile 15.00 arasında arıza önleyici faaliyetler kapsamında kesinti uygulanacak.
Cizre ilçesinde Çavuş Köyü’nde saat 08.30 ile 17.30 arasında orta gerilim hat bakım çalışması yapılacak. Sur, Çavuş, Yeşilyurt, Sulak ve Gürsu bölgelerinde saat 09.30 ile 17.00 arasında enerji kesintisi yaşanacak. Cumhuriyet, Konak, Fatih, Bozalan, Havuzlu, Nur, Koçbeyi, Dirsekli, İkizce, Çavuşdede ve Seyrantepe bölgelerinde ise trafo bakım çalışmaları nedeniyle saat 13.30 ile 16.00 arasında elektrik verilemeyecek.
Beytüşşebap ilçesinde Pirinçli, Bolağaç, Akçayol, Boğazören ve Koyunoba bölgelerinde saat 10.00 ile 17.00 arasında ormanlık alana düşen orta gerilim hattında yapılacak bakım çalışmaları nedeniyle enerji kesintisi uygulanacağı açıklandı.



