Valilik, kent genelinde 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Birecik’te büyük hasar oluştu
Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamada, Birecik ilçesinde ani kuvvetli sağanak ve fırtına nedeniyle çok sayıda ağacın devrildiği, binaların çatıları hasar gördüğü ve yer yer su baskınlarının yaşandığı belirtildi. Meydana gelen olaylarda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 29 kişinin ise çeşitli şekillerde yaralandığı bildirildi.
Yaralılardan 7’sinin il merkezindeki hastanelere sevk edildiği, 22 yaralının ise Birecik Devlet Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü ifade edildi.
Viranşehir’de de yaralılar var
Viranşehir ilçesinde de etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle 11 kişinin hafif şekilde yaralandığı açıklandı. Böylece kent genelindeki toplam yaralı sayısının 40’a ulaştığı bildirildi.
Ekipler sahada çalışma yürütüyor
Valilik açıklamasında, meydana gelen olumsuzluklara ilçe belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ, AFAD ve güvenlik birimleri tarafından anında müdahale edildiği, sahadaki çalışmaların koordineli şekilde sürdüğü belirtildi.
Eğitime ara ve idari izin kararı
Olumsuz hava şartları nedeniyle Birecik ve Viranşehir ilçelerinde tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Ayrıca özel ihtiyaçlı, hamile ve kronik hastalığı bulunan kamu personelinin de 1 gün süreyle idari izinli sayılacağı açıklandı.
Valilik, hayatını kaybeden vatandaş için başsağlığı dilerken, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.




