Van’da 2024 yılında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in afişlerine saldırı düzenlendi.

Rojin'in ölümünü protesto etmek ve adalet talebini duyurmak amacıyla şehirdeki çeşitli noktalara asılan afişler, bazı kişiler tarafından yırtıldı.

Olayın ardından sosyal medyadan açıklama yapan Kabaiş'in kardeşi Elif, saldırganlara sert tepki gösterdi:

"Daha dün yapıştırdık, bugün yırtmışlar. Gerçeği yırtacak cesaretiniz yok, bu yüzden afişlere alçakça saldırıyorsunuz. Yırtılan sizin vicdanınız, insanlığınız, onurunuzdur. Allah sizi kahretsin."

Rojin Kabaiş Kimdir?

Rojin Kabaiş, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünde eğitim gören birinci sınıf öğrencisiydi. 27 Eylül 2024’te kaldığı yurttan çıktıktan sonra kaybolan Kabaiş’in cesedi 15 Ekim’de Van Gölü sahilinde bulundu. İlk otopsi raporuna göre ölüm nedeni "suda boğulma" olarak kaydedildi.

Ancak yapılan DNA incelemelerinde iki farklı erkeğe ait izler bulunması, dosyanın tartışmalı hâle gelmesine yol açtı.

Muhabir: Musa Azak