Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 10,25, memur ve memur emeklileri ise yüzde 16,55 oranında zammı şimdiden hak etti. Kesin oran, kasım ve aralık enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından ocak ayında netleşecek.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Ekim ayında enflasyon aylık yüzde 2,55, yıllık ise yüzde 32,87 olarak gerçekleşti. Böylece yılın dördüncü enflasyon verisiyle birlikte 4 aylık toplam enflasyon oranı yüzde 10,25 olarak hesaplandı.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışında doğrudan enflasyon oranı baz alınacak. Ekim ayı itibarıyla 4 aylık enflasyon farkına göre emekliler yüzde 10,25 oranında zammı garantiledi. Kasım ve aralık ayı enflasyon verileriyle bu oran Ocak 2026’da kesinleşecek.

Enflasyon farkı hesabı

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alacak. 2026 yılı için belirlenen toplu sözleşmeye göre durum şöyle;

  • İlk 6 ayda yüzde 11,

  • İkinci 6 ayda yüzde 7,

  • 2027'nin ilk yarısında yüzde 5,

  • İkinci yarısında ise yüzde 4 zam.

Ekim ayı dahil 4 aylık dönemdeki toplam enflasyon ve toplu sözleşme oranları birlikte değerlendirildiğinde, memur ve memur emeklilerinin zam oranı şimdiden yüzde 16,55’e ulaşmış durumda.

Uzmanlar, yıl sonuna kadar enflasyonun seyrine göre bu oranlarda küçük değişiklikler olabileceğini belirtti.

Muhabir: Ahmet Bilal Damar