Genç ilçesinin Akdağ bölgesinde ormanlık alanda dolaşan arı yetiştiricisi Nihat Kanat, kuru bir ağacın içerisinde arıların bal yaptığını fark etti.

Ağacın kuruması nedeniyle içerisindeki balı çıkarmaya karar veren Kanat, arıların doğal ortamda ürettiği balı bulunduğu yerden çıkardı. Ağacın gövdesinden kilolarca bal elde edilmesi dikkat çekti.

Kuru Ağacın Gövdesinden Doğal Bal Fışkırdı 1

Doğal bala ilgi yüksek

Doğal ve katkısız olması nedeniyle tercih edilen bal, yüksek fiyatına rağmen tüketicilerden yoğun talep görüyor. Bingöl'de de doğal yollarla elde edilen ballar vatandaşların ilgisini çekiyor.

Bal, halk arasında bağışıklık sistemini desteklemesi ve solunum yollarıyla ilgili çeşitli şikayetlerde kullanılması gibi birçok faydayla ilişkilendiriliyor.

Arıların herhangi bir kovan kullanılmadan kuru ağacın gövdesinde oluşturduğu bal ise bölgedeki doğal arıcılığın dikkat çeken örneklerinden biri oldu.

Kaynak: İHA