Diyarbakır'da elektrik dağıtım şirketinin planlı çalışma programına göre birçok ilçede elektrik kesintisi yaşanacak. Kesintiler bazı bölgelerde kısa süreli, bazı bölgelerde ise gün boyunca devam edecek.
Özellikle Çüngüş'te kesintinin 23 saat 59 dakika, Sur, Dicle ve bazı kırsal bölgelerde ise 12 saate kadar sürmesi planlanıyor.
Birinci gün:
Yenişehir: 08:00 ile 18:00 saatleri arasında Azizİye ve Yolaltı bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. Kesintinin nedeni yüklenici firma tesis çalışması olacak.
Bağlar: 08:00 ile 19:00 saatleri arasında 5 Nisan, Kaynartepe, Yunus Emre ve Şeyh Şamil bölgelerinde elektrik kesilecek. Kesinti, yüklenici firma tesis çalışması nedeniyle yapılacak.
Bismil: 08:00 ile 16:00 saatleri arasında Aralık, Başören, Karapınar, Korukçu, Koğuk, Sarıköy, Tepe ve Yenice bölgelerinde elektrik kesintisi olacak. Kesintinin nedeni müteahhit çalışması.
Çermik: 07:00 ile 18:00 saatleri arasında Armağantaşı, Bayat, Ceylan, Dikyol, Dilekpınar, Güneşan, Güzel, Karakaya, Konaklı, Pamuklu, Saltepe, Çukurelma ve Şeyhandede bölgelerinde elektrik kesilecek. Bulundu Kök Ceylan çıkışında 3. seviye bakım işi çalışması yapılacak.
Çınar: 09:00 ile 09:15 saatleri arasında Köksalan, Yazçiçeği ve Yukarıortaören bölgelerinde kısa süreli kesinti uygulanacak. Etifosfat trafo merkezinde yapılacak çalışma nedeniyle TrA üzerindeki fiderler TrB üzerine aktarılacak.
Çüngüş: 00:00 ile 23:59 saatleri arasında Geçitköy ve İbikkaya bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. Geçit-İbikkaya yol çalışması nedeniyle güvenlik amacıyla kesinti yapılacak.
Dicle: 09:00 ile 18:00 saatleri arasında Baturköy, Bozoba, Durabeyli, Kocaalan, Meydan, Sergenli, Tepebaşı, Uğrak ve Üzümlü bölgelerinde elektrik kesilecek. Dicle ilçesi Tırkan çıkışı Akbulama-Üzümlü-Taşlı OG hattında yıllık bakım kapsamında 1 ve 2. seviye OG hat bakımı yapılacak.
Eğil: 11:30 ile 12:30 saatleri arasında Taşdam bölgesinde elektrik kesintisi uygulanacak. Kesintinin nedeni TR1961 3329393 aboneliğinin okumasının alınması.
Ergani: 10:30 ile 12:00 saatleri arasında Adnan Menderes bölgesinde elektrik kesilecek. 21TR-04131 nolu TR'de 3K bölgesinde mobil ekibin yapacağı çalışma nedeniyle enerji kesintisi yapılacak.
Hani: 09:00 ile 18:00 saatleri arasında Kırım, Merkez, Serenköy ve Uzunlar bölgelerinde elektrik kesintisi olacak. 21DM21 Fider12 çıkışında 3. seviye kapsamında direk değişimi yapılacak.
Hazro: 08:00 ile 18:00 saatleri arasında Ağartı, Bayırdüzü ve Yazgı bölgelerinde elektrik kesilecek. 3. seviye bakım kapsamında Silvan F-9 hattında 3/0 örme direk dikimi yapılacak.
Kayapınar: 08:00 ile 18:00 saatleri arasında Mezopotamya ve Talaytepe bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. Kesintinin nedeni yüklenici firma tesis çalışması.
Kocaköy: 09:00 ile 17:00 saatleri arasında Arkbaşı bölgesinde elektrik kesilecek. Arkbaşı köyü 21TR-8305 TR'de aydınlatma çalışması yapılacak.
Kulp: 09:00 ile 16:00 saatleri arasında Başbuğ ve Yayık bölgelerinde elektrik kesintisi olacak. 2834680 Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Babakaya Mahallesi Silvan-Diyarbakır OSOS OG okuma işlemi için manevra yapılacak.
Lice: 09:00 ile 18:00 saatleri arasında Kıyı bölgesinde elektrik kesilecek. GES Kök F-5 Özbek çıkışı OG hat bakımı yapılacak.
Silvan: 09:00 ile 13:00 saatleri arasında Feridun bölgesinde elektrik kesintisi uygulanacak. Feridun Mahallesi 21TR-02958 AG hat bakım-onarım çalışması yapılacak.
Sur: 06:00 ile 18:00 saatleri arasında Alabal, Beybulak, Eryolu, Gültepe, Harmanlar, Kayayolu, Kumluçat, Mermer, Sayarlar, Çelikli ve Çubuklu bölgelerinde elektrik kesilecek. 3. seviye bakım işleri kapsamında Kağıtlı Kök Çubuklu çıkışında direk dikimi yapılacak.
İkinci gün:
Yenişehir: 08:00 ile 18:00 saatleri arasında Aziziye ve Yolaltı bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. Kesintinin nedeni yüklenici firma tesis çalışması.
Bağlar: 08:00 ile 19:00 saatleri arasında Kaynartepe bölgesinde elektrik kesilecek. Çalışma, yüklenici firma tesis çalışması nedeniyle yapılacak.
Bismil: 08:00 ile 16:00 saatleri arasında Derbent, Doruk ve Tepecik bölgelerinde elektrik kesintisi olacak. Kesintinin nedeni müteahhit çalışması.
Çermik: 07:00 ile 18:00 saatleri arasında Akçörten, Alabuğday, Arabük, Balıksırtı, Başarı, BirceMal, Kuşlukçayırı, Recep, Sarıbalta, Sarıca, Yoğun, Çalıtepe, Örenkuyu ve İncili bölgelerinde elektrik kesilecek. Balıksırtı Kök Alabuğday çıkışında 3. seviye bakım işi çalışması yapılacak.
Çınar: 09:00 ile 09:15 saatleri arasında Demirölçek, Düzova ve Yaprakbaşı bölgelerinde kısa süreli kesinti uygulanacak. Etifosfat trafo merkezindeki çalışma nedeniyle TrA üzerindeki fiderler TrB üzerine aktarılacak.
Çüngüş: 00:00 ile 23:59 saatleri arasında Geçitköy ve İbikkaya bölgelerinde elektrik kesintisi olacak. Geçit-İbikkaya yol çalışması nedeniyle güvenlik amacıyla kesinti yapılacak.
Dicle: 06:00 ile 18:00 saatleri arasında Bademli, Dedeköy ve Sergenli bölgelerinde elektrik kesilecek. 3. seviye bakım işleri kapsamında Kaygusuz Kök Dede-Bademli çıkışında direk dikimi yapılacak.
Eğil: 09:00 ile 10:00 saatleri arasında Baysu ve Oyalı bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. TR2250 3329369 abonesinin okuması alınacak.
Ergani: 13:30 ile 15:00 saatleri arasında Kıralan bölgesinde elektrik kesilecek. 21TR-04507 nolu TR'de 3K bölgesinde mobil ekibin yapacağı çalışma nedeniyle enerji kesintisi yapılacak.
Hani: 09:00 ile 19:00 saatleri arasında Kaledibi bölgesinde elektrik kesintisi olacak. Başaklı Kök Kaledibi çıkışı OG hat sehimi alınacak ve ağaç budama çalışması yapılacak.
Hazro: Verilen kesinti programında 08:00 ile yine 08:00 saatleri arasında Ağartı, Bayırdüzü ve Yazgı bölgelerinde kesinti gösteriliyor. Kesintinin nedeni 3. seviye bakım kapsamında Silvan F-9 hattında 3/0 örme direk dikimi yapılması olarak belirtiliyor. Başlangıç ve bitiş saatlerinin aynı olması nedeniyle bu kayıtta kesinti süresi ayrıca belirtilmemiş.
Kayapınar: 08:00 ile 18:00 saatleri arasında Mezopotamya ve Talaytepe bölgelerinde elektrik kesilecek. Kesinti, yüklenici firma tesis çalışması nedeniyle yapılacak.
Kocaköy: 09:00 ile 18:00 saatleri arasında Hacı Reşit bölgesinde elektrik kesintisi uygulanacak. Hacıreşit Mahallesi 21TR-08330'da aydınlatma çalışması yapılacak.
Kulp: 09:00 ile 18:00 saatleri arasında Akbulak, Akdoruk, Ağaçlı, Ağıllı, Barın, Bayır, Bağcılar, Demirli, Dolun, Düzce, Elmalı, Güleç, Güllük, Kamışlı, Karaağaç, Karpuzlu, Kaynak, Kurudere, Narlıca, Taşköprü, Temran, Uygur, Yeşilköy, Zeyrek, Çukurca, Özbek ve İslamköy bölgelerinde elektrik kesilecek. GES Kök F-5 Özbek çıkışı OG hat bakımı yapılacak.
Lice: 09:00 ile 18:00 saatleri arasında Kıyı bölgesinde elektrik kesintisi olacak. GES Kök F-5 Özbek çıkışı OG hat bakımı yapılacak.
Silvan: 09:00 ile 18:00 saatleri arasında Sulubağ, Yeşilbahçe ve Şanlı bölgelerinde elektrik kesilecek. Sulubağ Mahallesi 21KOK-082 Köprülübağ çıkışı H03 OG hat bakım-onarım çalışması yapılacak.
Sur: 06:00 ile 18:00 saatleri arasında Alibardak, Dervişhasan, Fidanlar, Karacaören, Koyungüden, Kumrucak, Mermer, Yarımca ve Yenice bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. 3. seviye bakım işleri kapsamında Mermer Kök Ali Bardak çıkışında direk dikimi yapılacak.
Üçüncü gün:
Yenişehir: 08:00 ile 18:00 saatleri arasında Güvercinlik, Güzelyurt, Tanışık ve İlbaş bölgelerinde elektrik kesilecek. Kesintinin nedeni yüklenici firma tesis çalışması.
Bağlar: 08:00 ile 19:00 saatleri arasında Mevlana Halit bölgesinde elektrik kesintisi uygulanacak. Çalışma, yüklenici firma tesis çalışması nedeniyle yapılacak.
Bismil: 08:00 ile 16:00 saatleri arasında Aluç, Arıkgöl, Karacık, Merdan ve Sarıköy bölgelerinde elektrik kesilecek. Kesintinin nedeni müteahhit çalışması.
Çermik: 07:00 ile 18:00 saatleri arasında Armağantaşı, Bayat, Ceylan, Dikyol, Dilekpınar, Güneşan, Güzel, Karakaya, Konaklı, Pamuklu, Saltepe, Çukurelma ve Şeyhandede bölgelerinde elektrik kesintisi olacak. Bulundu Kök Ceylan çıkışında 3. seviye bakım işi çalışması yapılacak.
Çınar: 12:00 ile 12:15 saatleri arasında Köksalan, Yazçiçeği ve Yukarıortaören bölgelerinde kısa süreli elektrik kesintisi yaşanacak. Etifosfat trafo merkezindeki çalışma nedeniyle TrB üzerine aktarılan fiderler TrA üzerine aktarılacak.
Çüngüş: 00:00 ile 23:59 saatleri arasında Geçitköy ve İbikkaya bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. Geçit-İbikkaya yol çalışması nedeniyle güvenlik amacıyla kesinti yapılacak.
Dicle: 06:00 ile 18:00 saatleri arasında Bademli, Dedeköy ve Sergenli bölgelerinde elektrik kesilecek. 3. seviye bakım işleri kapsamında Kaygusuz Kök Dede-Bademli çıkışında direk dikimi yapılacak.
Eğil: 15:00 ile 16:00 saatleri arasında Baysu ve Oyalı bölgelerinde elektrik kesintisi olacak. TR2198 3328482 abonesinin okuması alınacak.
Ergani: 15:00 ile 16:30 saatleri arasında Adnan Menderes bölgesinde elektrik kesilecek. 21TR-12403 nolu TR'de 3K bölgesinde mobil ekibin yapacağı çalışma nedeniyle enerji kesintisi yapılacak.
Hani: 10:00 ile 17:00 saatleri arasında Abacılar, Akçayurt, Anıl, Belen, Dereli, Gürbüz, Kalaba, Kaledibi, Kırım, Kuyular, Merkez, Okurköy, Serenköy, Sergen, Soylu, Süslü, Topçular, Uzunlar, Veziri, Yayvan, Yukarıturalı, Zirve, Çardaklı, Çarşı ve ÇukurkÖy bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. 21DM21'de KÖK binalarındaki korumaların ve diğer ekipmanların daha sağlıklı çalışması amacıyla bakım yapılacak.
Hazro: Verilen programda 08:00 ile yine 08:00 saatleri arasında Ağartı, Bayırdüzü ve Yazgı bölgelerinde kesinti gösteriliyor. Kesintinin nedeni 3. seviye bakım kapsamında Silvan F-9 hattında 3/0 örme direk dikimi yapılması. Başlangıç ve bitiş saatlerinin aynı olması nedeniyle bu kayıtta kesinti süresi belirtilmemiş.
Kayapınar: 08:00 ile 18:00 saatleri arasında Mezopotamya ve Talaytepe bölgelerinde elektrik kesilecek. Kesintinin nedeni yüklenici firma tesis çalışması.
Kocaköy: 09:00 ile 18:00 saatleri arasında Kaya ve Yenişehir bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. Yenişehir Mahallesi Peletekan 21TR-08365'te aydınlatma çalışması yapılacak.
Kulp: 09:00 ile 18:00 saatleri arasında Akbulak, Akdoruk, Ağaçlı, Ağıllı, Barın, Bayır, Bağcılar, Demirli, Dolun, Düzce, Elmalı, Güleç, Güllük, Kamışlı, Karaağaç, Karpuzlu, Kaynak, Kurudere, Narlıca, Taşköprü, Temran, Uygur, Yeşilköy, Zeyrek, Çukurca, Özbek ve İslamköy bölgelerinde elektrik kesilecek. GES Kök F-5 Özbek çıkışı OG hat bakımı yapılacak.
Lice: 08:00 ile 18:00 saatleri arasında Kutlu ve Türeli bölgelerinde elektrik kesintisi olacak. Kutlu Kerpiçören 21TR-11629 nolu trafonun AG hat bakımı yapılacak.
Silvan: 13:00 ile 18:00 saatleri arasında Feridun bölgesinde elektrik kesilecek. Feridun Mahallesi 21TR-01912 AG hat bakım-onarım çalışması yapılacak.
Sur: 06:00 ile 18:00 saatleri arasında Alibardak, Dervişhasan, Fidanlar, Karacaören, Koyungüden, Kumrucak, Mermer, Yarımca ve Yenice bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. 3. seviye bakım işleri kapsamında Mermer Kök Ali Bardak çıkışında direk dikimi yapılacak.
Kesintiler üç gün boyunca sürecek
Diyarbakır'da planlanan çalışmalar kapsamında aynı ilçelerin bazı bölgelerinde art arda üç gün elektrik kesintisi uygulanacak. Yenişehir, Bağlar, Bismil, Çermik, Çınar, Çüngüş, Dicle, Eğil, Ergani, Hani, Hazro, Kayapınar, Kocaköy, Kulp, Lice, Silvan ve Sur'da farklı mahalle ve yerleşim bölgeleri çalışma programına dahil edildi.
Vatandaşların belirtilen saatleri dikkate alarak elektrikle çalışan cihazlarını ve günlük işlerini kesinti programına göre planlamaları önem taşıyor.




