Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, "Dahilde İşleme Rejimi Tebliği (İhracat: 2006/12)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (İhracat: 2026/2)" Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenlemenin gerekçesinde, Orta Doğu ve Körfez bölgesindeki jeopolitik gerilimlerin artması, küresel piyasalardaki dalgalanmalar, tedarik zincirlerinde yaşanan kırılmalar ve hammadde temin sürelerindeki uzamaların ihracat süreçlerini olumsuz etkilediği belirtildi.

Firmalara ilave süre imkânı

Yeni düzenleme ile Dahilde İşleme Rejimi’nden yararlanan ve ihracat taahhütlerini tamamlamakta güçlük çeken firmalara ek süre verileceği ifade edildi.

Bakanlık, uygulamanın ihracatçıların küresel risklerden asgari düzeyde etkilenmesini sağlamayı amaçladığını bildirdi.

Kaynak: İLKHA