İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda, uyuşturucu satıcılarına yönelik Hakkâri'de operasyon düzenlendiğini duyurdu.
Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve Narkotik şube ekipleri görev aldı.
Yapılan çalışmalar sonucunda Yüksekova kırsalında 332 kilo skunk ve 16 kilo metamfetamin olmak üzere toplam 348 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi.
Uyuşturucu maddelerle bağlantısı olduğu değerlendirilen şüphelilere yönelik operasyonların sürdüğü bildirildi.
Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelenin çok katmanlı ve çok boyutlu şekilde kararlılıkla devam ettiğini vurgulayarak, uyuşturucu suç örgütlerinin elebaşından torbacısına kadar tedarik zincirinin her halkasına yönelik ayrı ayrı operasyonlar düzenlendiğini ifade etti.
Sadece uyuşturucu maddelerin ele geçirilmediğini belirten Yerlikaya, aynı zamanda bu organize suç faaliyetlerinin tedarik ağlarının çökertildiğini ve suç gelirlerine darbe vurulduğunu kaydetti.




