Olay, dün akşam saatlerinde Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi’nde yaşandı. Yunus timleri, plakasız motosiklet kullanan E.C.İ.’yi durdurmak istedi. Ancak sürücü uyarıya rağmen kaçtı ve polis ekipleri de peşine düştü. Takip sırasında şüphelinin kullandığı motosiklet, girdiği bir sokakta polis motosikletiyle çarpıştı.
Çarpışma sonucu polis memurları S.B. ve S.B. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı polisleri hastaneye götürdü. Polislerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Kaza sonrası motosikletini bırakıp yaya olarak kaçmaya çalışan şüpheli, kısa süre sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan incelemede E.C.İ.’nin Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “kasten öldürme” suçundan arandığı ortaya çıktı. Ayrıca kazaya karışan motosikletin aranan araç kaydının bulunduğu ve trafikten men edildiği tespit edildi.
Şüpheli sürücüye çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle toplam 329 bin 746 lira idari para cezası kesildi. Emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.





