Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sahte internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlardan para ve kişisel bilgi talep edildiğini belirterek uyarıda bulundu.

Resmî işlemler yalnızca yetkili kanallardan

TOKİ’den yapılan açıklamada, konut başvurusu, sözleşme, devir, teslim ve tapu işlemleri gibi tüm süreçlerin yalnızca e-Devlet, T. Halk Bankası, T.C. Ziraat Bankası’nın yetkili şubeleri üzerinden yürütüldüğü hatırlatıldı. Bu kanallar dışında herhangi bir banka hesabı, şahıs veya kurum aracılığıyla işlem yapılmadığının altı çizildi.

Kooperatif ve dernek formlarına dikkat

Kurum, kooperatif, dernek ya da gayriresmî internet siteleri üzerinden hazırlanan formlar yoluyla yapılan bilgi ve para taleplerinin tamamen sahtecilik olduğunu bildirdi.

Vatandaşlara resmi adres çağrısı

TOKİ, mağduriyet yaşanmaması için vatandaşların yalnızca kurumun resmî web sitesi (www.toki.gov.tr), çağrı merkezi (444 86 54), onaylı sosyal medya hesapları ve yetkili bankalar üzerinden işlem yapmaları gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Ramazan Zeren