Diyarbakır'da kadınlar ve gençlerin süt ürünleri üretimini artırmak amacıyla önemli bir protokol imzalandı. Silvan, Kulp, Hani, Dicle ve Eğil ilçelerinde üretim tesisleri kurulacak, gerekli donanım sağlanacak ve üretilen ürünlerin yerel pazarlara sunumu desteklenecek.

Protokol kapsamında ilçelerde üretim yapan kadın ve gençlere eğitim ve teknik destek de sağlanacak. Ayrıca üretim tesislerinde hijyen ve kalite standartlarının uygulanması ile üretilen ürünlerin güvenli bir şekilde tüketiciye ulaşması sağlanacak.

Yetkililer, projenin hayata geçmesiyle hem yerel ekonomiye katkı sağlanacağını hem de kadınların ve gençlerin ekonomik olarak güçleneceğini belirtti.

Proje ile birlikte bölgedeki süt ürünleri üretiminin artırılması ve yerel pazarların çeşitlendirilmesi amaçlanıyor.

Muhabir: Hamza Zeren