Edinilen bilgilere göre belediye yönetimi, ilgili çalışanlara sözleşmelerinin yenilenmeyeceğini belirten resmi bildirimleri iletti.

Yaklaşık 5 yıldır belediyede görev yapan personeller arasında, bu yıl memur kadrosuna geçme hakkı elde etmesi beklenen çalışanların da bulunduğu öğrenildi. Bildirimlerin ardından çalışanlar arasında belirsizlik ve mağduriyet oluştuğu ifade ediliyor.

Belediye tarafından işten çıkarmalara ilişkin şu ana kadar kamuoyuna yönelik resmi bir gerekçe paylaşılmazken, alınan kararın ilçe genelinde tepkiyle karşılandığı belirtiliyor.

Görevlerine uzun süredir devam ettiklerini söyleyen çalışanlar ise, ani şekilde alınan bu kararın hem kendilerini hem de ailelerini ekonomik ve sosyal açıdan zor durumda bıraktığını dile getirdi.

Muhabir: Musa Azak