Özellikle son günlerde artan hasta sayısı nedeniyle acil servislerde kalabalık oluşurken, vatandaşlar uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını ifade ediyor.
Hastaneye başvuran aileler, mevcut doktor sayısının yoğunluğu karşılamakta yetersiz kaldığını belirtiyor. Acil serviste saatlerce sıra beklediklerini dile getiren vatandaşlar, bu durumun özellikle hasta çocuklar için ciddi bir sorun oluşturduğunu vurguluyor.
Uzayan bekleme süreleri, hem çocukları hem de ailelerini olumsuz etkiliyor. Çocukların acil müdahale gerektiren durumlarda bile uzun süre sıra beklemek zorunda kalması, ailelerin tepkisine neden oluyor. Bazı veliler, çocuklarının ağrı ve rahatsızlık içinde bekletildiğini söylüyor.
Vatandaşlar, yaşanan yoğunluğun temel nedenlerinden birinin personel yetersizliği olduğunu dile getiriyor. Doktor ve sağlık personeli sayısının artırılması gerektiğini belirten aileler, mevcut çalışanların da aşırı iş yükü altında kaldığını ifade ediyor.
Öte yandan hastanede hijyen koşullarıyla ilgili de şikâyetler gündeme geliyor. Özellikle bazı lavabolarda temizlik ve hijyenin yeterli olmadığı gözlemlenirken, bu durum hastane ortamı açısından endişe yaratıyor.
Yetkililerden, hem personel sayısının artırılması hem de hijyen koşullarının iyileştirilmesi konusunda gerekli adımların atılması bekleniyor. Vatandaşlar, çocuk sağlığının korunması için acil servislerdeki sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor.





